Wijncursus Provence

proeverij_provenceOok geven wij in de Provence speciale wijncursussen in samenwerking met de Wijnstudio. De datum van de volgende cursus is nog niet bekend. Heeft u interesse neem dan contact op. Voor verdere informatie zie de site van de Wijnstudio (wijnstudio.nl).

De locatie van de cursus is La Londe, een wijndorp aan de Cote d’Azur, gelegen tussen Hyres en Le Lavandou, niet ver van de stad Toulon. La Londe is een van de belangrijkste kwaliteits wijngebieden in de Provence, met z’n eigen appellation Cote de Provence La Londe sinds 2008. Het gebied is aan de noordzijde afgeschermd door het Massif des Maures en heeft z’n eigen terroir van schist, een bijzonder gesteente dat uit dunne laagjes bestaat.

wijngaarden_cassisIn de onmiddellijke nabijheid vindt u zo’n 40 chateaux en domaines, waarvan 20 in de plaats zelf, daaronder bevinden zich enkele toppers zoals Domaine Ott, Domaine St. Andre de Figuiere en Chateau les Valentines.

Iets verder Bandol, bekend van z’n krachtige rode wijnen, en het schilderachtig havenstadje Cassis met z’n uitstekende witte wijnen.