Wijncursus L2 WSET

wset_logoDeze Level 2 ‘Intermediate’ cursus van 8 lessen, die ik geef i.s.m. de Wijnstudio, volgt het systeem van de WSET (Wine and Spirit Educational Trust). De cursus gaat dieper in op de kennis van wijnbouw, vinificatietechnieken, druivenrassen, wijnstijlen en -streken. Ook komen speciale wijnen zoals zoete, versterkte en mousserende wijnen en wijn- en spijscombinaties aan de orde.
Met behulp van de internationale WSET proefmethode krijgt u een goede basis om een duidelijke proefnotitie te kunnen maken. Hiervoor worden uitsluitend kwaliteitswijnen gebruikt.

cursus_intermediate_01De WSET met hoofdzetel in Londen, is de grootste wijnopleider ter wereld, met >60.000 cursisten per jaar in 60 landen. De WSET opleiding is de enige wijnopleiding in Nederland met een internationaal erkend diploma. Ik ben gecertificeerde WSET-docent en examinator.

De cursus bestaat uit 8 lesavonden, die duren van 19:30 tot plm.  22:30 uur en wordt gegeven bij Wijnboetiek Het Gouden Glas, Poortstraat 100 in Utrecht.
Voor andere locaties zie website van de Wijnstudio.
De kosten bedragen EUR 560,- inclusief de te proeven wijnen, studiemateriaal, een set glazen en het examen. Meer informatie en aanmelding gaat via de website van de Wijnstudio

Cursusdata locatie Utrecht:  11, 25 maart; 1, 8, 15 april; 6, 13, 20 mei 2019; examen 1 juni in Nieuwegein.

Na deze cursus kunt u eventueel doorstromen naar een hoger niveau: Level 3 Advanced.