SDEN 2 – Wijnoorkonde

Deze cursus is bedoeld voor allen die graag meer willen weten over wijn en die willen leren wijn te proeven en te beoordelen. Naast basiskennis over wijnbouw en vinificatie, maakt u kennis met de techniek van het wijnproeven en hoe u een wijn kunt herkennen aan de druivensoort, de streek en het land van herkomst en de gebruikte vinificatietechnieken. Hierbij komen de meest belangrijke wijnstreken van de wereld aan de orde. Het niveau van de cursus is SDEN 2, een door de Stichting Wijnexamen Nederland vastgelegde norm voor wijneducatie.

Deze basis wijncursus is een opstap naar de wijnopleiding voor het professionele Wijnbrevet SDEN 3 (zie cursus Wijnbrevet) of voor de WSET Intermediate cursus.

cursus_beginners_01De cursus bestaat uit 6 lesavonden die duren van 19:30 tot plm. 22:30 uur. Locatie: Oosterkerk, Woudenbergseweg 44, Zeist.

De cursus start  op 2 februari 2022. Vervolglessen: 9, 16, 23 februari; 9 en 16 maart telkens op woensdagavond (onder voorbehoud i.v.m. Corona).

De kosten bedragen EUR 325,- inclusief de te proeven wijnen, studieboek Opstap naar de Wijn van Michel van Tuil en een set aanvullende informatie.

U kunt eventueel examen doen om de Wijnoorkonde te behalen. Het examengeld (EUR 85,-) is niet bij het cursusgeld inbegrepen.

Voor meer informatie of inschrijven graag contact opnemen.