Wijncursus L3 WSET

wset_logoDe Level 3 ‘Advanced’ cursus wordt verzorgd door De Wijnstudio volgens het systeem van de WSET (Wine and Spirit Educational Trust) en ik werk hieraan ook mee samen met andere gerenommeerde docenten. Deze cursus gaat veel dieper in op de kennis van wijnbouw, vinificatietechnieken, druivenrassen, wijnstijlen en -streken. Ook komen zoete, versterkte, mousserende wijnen en distillaten uitgebreid aan de orde.

cursus_advanced_01Met behulp van de internationale WSET proefmethode krijgt u een goede basis om een uitgebreide proefnotitie te kunnen maken. Hiervoor worden in totaal ongeveer 75 wijnen uit de gehele wereld geproefd.

De WSET met hoofdzetel in Londen, is de grootste wijnopleider ter wereld, met >60.000 cursisten per jaar in 60 landen. De WSET opleiding is de enige wijnopleiding in Nederland met een internationaal erkend diploma. Ik ben gecertificeerde WSET-docent en examinator.

De cursus bestaat uit 8 lesavonden, die duren van 19:30 tot plm. 23:00 uur en wordt gegeven in bij Wijnboetiek ‘Het Gouden Glas’ Poortstraat 100 in Utrecht. Voor andere cursuslocatie zie website van de Wijnstudio.

De kosten bedragen EUR 1095,- inclusief te proeven wijnen, studiemateriaal, examentraining en examen. Meer informatie en aanmelding gaat via de website van de Wijnstudio

Cursusdata locatie Utrecht: 12, 26 maart; 2, 16, 23 april; 7, 14, 21, 28 mei 2019. Examentraining 25 mei; examen op 15 juni, beiden in Nieuwegein.

Als u het examen met goed gevolg heeft afgelegd kunt u eventueel doorstromen naar een hoger niveau: de Diploma Course, het hoogste niveau van de WSET opleidingen.

De cursus is ook interessant voor vinologen die de Diploma Course willen volgen. Hiervoor bestaat een speciaal pakket. Voor verdere details hierover, zie de Wijnstudio website.