CV

Mijn ervaring met wijn

cv-01Van origine ben ik electronica-ingenieur. Ik werkte jarenlang in de medische wereld, eerst technisch, later in verkoop en marketing. In die periode woonde ik lange tijd in Frankrijk. Daar leerde ik de Franse taal goed spreken, raakte in de ban van wijn en maakte vele reizen naar de Franse wijngebieden. Na nog enkele jaren in Belgie gewerkt te hebben en ook daar ook weer het Bourgondische leven meegemaakt te hebben, keerde ik dertien jaar later naar Nederland terug.

Vrij snel na mijn terugkeer begon ik met het wijnbrevet en direct daarna met de vinologenopleiding. Maar het diploma Vinoloog was mij niet genoeg en zo begon ik na enkele aanvullende cursussen met de WSET-opleidingen, eerst Advanced en daarna de diploma Course. Deze opleiding heb ik in 2008 afgesloten en daarmee de titel Weinakademiker behaald. In 2010 ben ik met een nieuwe uitdaging begonnen, het Magister Vini (MV) traject en dit heb ik op 10 oktober 2014 succesvol afgerond met de verdediging van mijn scriptie over de wijnen van de Provence. Ik mag mijzelf dan nu ook Magister Vini noemen. MV staat voor Nederland’s hoogste wijnopleiding. Er zijn inmiddels 12 Magistri Vini.

Voor mijn scriptie zie magistervini.nl/site/scripties.php

Ik ben WSET Certified Educator en ik geef wijncursussen, verzorg proeverijen en adviseer particulieren en bedrijven over wijn.

Lid van de Associatie van Wijndocenten (wijndocent.nl).

cv_logo-1 cv_logo-2 cv_logo-3 cv_logo-4 cv_logo-5

Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie.